Новини

Костюк хоче помститися чемпіонці Ролан Гаррос

Українка Марта Костюк вперше в історії пробилася в 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції, де зіграє з полячкою Ігою Швентек, яка минулого року виграла грунтовий «Шолом».

На другому в цьому році турнірі серії «Великого шолома» залишилася всього одна українка. Напередодні . У четвертому колі 18-річній киянці протистоятиме Іга Швентек з Польщі.

Перед зустріччю з переможницею минулорічного турніру Костюк в коментарі «Великий теніс України» розповіла про свої відчуття.

«Я просто налаштовувалася на кожен матч – і все пройшло добре. Зараз я не просто «юна талановита дівчинка», яку обіграватимуть вищі в рейтингу суперниці. Я вже та тенісистка, яка якраз і повинна перемагати. Як для свого віку, я зіграла досить багато, багато чого пережила за останні пару років. Я рада, що хоч ще й молода, але вже маю чималий досвід».

«Ми зустрічалися один раз: у 2017 році я програла їй в Австралії. Після цього я виграла юніорський Australian Open, а вона програла в першому чи другому колі дівчинці, яку я раніше обіграла. Все, що я пам’ятаю про нашу гру, так це тільки те, що вона мене вбила. Вона виграла, здається, 6:3, 6:3, але я була такою втомленою і подумала, що навіть не буду намагатися боротися, тому що попереду «Шолом» і він важливіший».

«Ніколи не тренувалася зі Швентек і не стежила за її матчами. Знаю, що Іга грає агресивно, тому і проти неї потрібно діяти агресивно. Я залишу питання тактики мамі: вона пояснить мені основи і що я повинна буду робити».

Editor

Recent Posts

В Дніпрі-1 висловилися про можливу відставку Максимова

Комерційний директор "Дніпра-1" В'ячеслав Фрідман поділився думками про останні новини навколо головного тренера команди Юрія…

16 минут ago

Відомі результати матчів 27-го туру УПЛ

Стали відомі результати всіх матчів 27-го туру української Прем'єр-ліги. З 4 по 6 травня в…

37 минут ago

Сікан висловився про матч Шахтаря проти Динамо

Нападник донецького "Шахтаря" Данило Сікан поділився очікування від прийдешнього матчу проти київського "Динамо". Одним із…

56 минут ago

Вернидуб прокоментував поразку Кривбасу від Дніпра-1 в УПЛ

Головний тренер криворізького "Кривбасу" Юрій Вернидуб висловився про поразку від "Дніпра-1" в УПЛ. У понеділок…

1 час ago

Відомі плани збірної України перед Євро-2024

Стали відомі плани національної збірної України напередодні фінальної частини Євро-2024. Про це напередодні повідомила УАФ.…

2 часа ago

Відомі найкращі гравець та тренер УПЛ у квітні

Українська Прем'єр-ліга назвала володарів нагороди найкращим гравцю та тренеру чемпіонату у квітні. Напередодні УПЛ провела…

2 часа ago