69-річний заслужений тренер України Леонід Буряк висловив думку щодо переходу хавбека Віктора Циганкова з київського «Динамо» до іспанської «Жирони».

– Лідер київського «Динамо» та збірної України Віктор Циганков перейшов до 11-ї на даний момент команди Іспанії – це нормально?

– В цьому трансфері стільки всього… Знаю, що були складні переговори з «Жироною», але, в підсумку Циганков опинився в сильній європейській лізі. Віктор дуже щасливий, ви тільки погляньте на нього – посміхається, всіх обнімає, дякує «Жироні» за таке рішення. Вважаю, що все нормально, і я впевнений, що це не остання команда Циганкова в Європі.

– Наскільки Віктору підходить стиль іспанського футболу? В АПЛ, де грають більш жорстко, йому напевно, було б складно…

– Циганков дуже талановитий футболіст, який був основним в київському «Динамо», виступав в збірній Україні. В Ла Лізі, в першу чергу, грають в сучасний футбол, і «Жирона» — не остання і далеко не найгірша іспанська команда. Але, зазначу, що в Іспанії немає м’якого футболу… Колись панувала думка, що бразильці – апологети м’якого стилю в футболі, але насправді саме бразильці можуть врізати по ногах так, як ніхто!

– Це суттєва втрата для «Динамо»?

– Дуже серйозною. Він багато забивав як для півзахисника. «Динамо» втратило готового майстра. Віктору пішли назустріч, але так треба було. Тепер потрібен час, аби підготувати йому заміну, час на пошуки таланту.