Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін в інтерв’ю The Athletic розповів деталі про перехід Михайла Мудрика в Челсі

«Всі говорили про Арсенал, бо він зв’язався з гравцем за півтора місяця до того, як вийшов на нас. От уявіть собі для прикладу: Мікель Артета, Олександр Зінченко та спортивний директор телефонують вам майже щодня, нехай через день. Хочеш не хочеш, але це впливає. Мудрик почав дивитися матчі Арсенала. Через це склалося враження, що він близький до переходу в Арсенал. Але переговори є переговори. Поки всі питання не закриті, трансферу не буде.

А от Челсі зателефонував мені в кінці грудня та запитав дозвіл зв’язатися з Мудриком. Я кажу: «Без проблем». Вони вийшли на гравця, на агента та виконали фінансові умови. Ми не подавали офіційну скаргу в ФІФА на Арсенал. Що було, те загуло. Я просто їм сказав, що спершу потрібно домовитися з нами».

«Обидва клуби запропонували однакову суму. Ми не говоримо приблизно – точно ті самі цифри. Фіксована плата, додаткові виплати, бонуси. Але якщо детальніше проаналізувати структуру фіксованої плати та бонусів, бачимо, що пропозиції були абсолютно різними. Різний розклад платежів, різні види бонусів.

Так, ми готові отримати частину суми бонусами, але ці бонуси повинні бути досяжні, реалістичні. Челсі у своїй пропозиції був значно серйознішим і справедливішим. Ми з Челсі обговорювали всі деталі 9-10 годин. Вони запросили футболіста та презентували нам весь проєкт.

У контракті Мудрика є бонуси за перемогу в АПЛ і Лізі чемпіонів. Ми говоримо про вісім років, сім з половиною. Бонусів за «Золотий м’яч» немає. Челсі запропонував досяжні бонуси. Так, не в цьому році, не в наступному, але в перспективі 3-4 сезонів».