Футбол

Чому у Мудрика контракт в Челсі на 8,5 років: пояснення експерта

Півзахисник Михайло Мудрік став черговим молодим гравцем, який підписав довгострокову угоду із Челсі. Хавбек збірної України перейшов до табору синіх за 100 (70+30) мільйонів євро.

Марк Кукурелья, Давид Фофана, Рахім Стерлінг, Чезаре Касадей отримали контракти на 6 років, Уеслі Фофана оформив угоду на 7 років, Бенуа Бадьяшіль підписав договір на 7,5 років, а Михайла Мудрика підписано на нереальні 8,5 років.

Футбольний фінансовий експерт Кіран Магуайр в ефірі Sky Sports News пояснив, що стоїть за стратегією Челсі і чи не загрожують клубу проблеми через фінансовий фейр-плей.

«Челсі вирішив розподілити витрати, підписавши з гравцями тривалі контракти. Так, давши контракт Мудрику на вісім з половиною років, з метою бухгалтерського обліку та ФФП береться вартість 88 мільйонів фунтів і ділиться на вісім з половиною років, і виходить трохи більше 10 мільйонів фунтів на рік».

При цьому тривалі контракти з футболістами, на думку експерта, несуть як плюс для клубу, так і великий ризик. А гравцям буде важче покинути команду.

«Якщо гравці розвиваються та досягають успіху, це дає клубу захист від інтересу інших команд. Зворотний бік полягає в тому, що якщо він не виявить себе, то виникнуть складнощі, пов’язані з його високою зарплатою, ви будете зобов’язані платити її протягом наступних шести, семи чи восьми років».

Крім того, у Челсі можуть бути проблеми у разі непотраплення до Ліги чемпіонів, унаслідок чого клуб серйозно втратить у фінансовому плані. На даний момент сині відстають від топ-4 на 10 очок, але можуть зіграти у наступному розіграші, вигравши її цього сезону. У 1/8 фіналу вони зіграють із Борусією Д.

Відзначимо, що зарплатня Мудрика у стані синіх становитиме сім з половиною мільйонів євро на рік. Грати в Челсі він буде номером «15».

Editor

Recent Posts

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

16 минут ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

12 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

15 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

17 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

1 день ago