В 4-й день етапу Кубка світу з біатлону в німецькому Рупольдингу, 14 січня о 15:25, відбудеться жіноча естафета. Участь у ній візьмуть 19 збірних, серед яких і Україна.

Перед жіночою естафетою у складі збірної України залишилися лише 4 спортсменки: Дар’я Блашко захворіла, а Любов Кип’яченкова після дебюту на рівні Кубка світу в індивідуальній гонці відправилася на Кубок IBU до Поклюки.

До складу жіночої збірної України на естафету потрапили: Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Анна Кривонос та Олена Білосюк.

Відкриватиме естафету для жіночої збірної України Анастасія Меркушина. Останній відрізок гонки бігтиме Олена Білосюк, для якої ця естафета стане третьою в сезоні. Для 36-річної біатлоністки це перша гонка у 2023 році, після 55-го місця в гонці переслідування на етапі в Ансі. Після цього Білосюк пропустила повністю етап у Поклюці, хоча й була в команді.

У порівнянні з попередньою естафетою, яка відбулася на етапі у Гохфільцені, у складі збірної України дві зміни. Юлія Джима повертається до естафетної четвірки, тоді як Анна Кривонос змінила другий етап на третій.

Склад збірної України на естафету:

Анастасія Меркушина – Юлія Джима – Анна Кривонос – Олена Білосюк