Теніс

Відомий український тенісист розповів, як вчився поводитися зі зброєю

Колишній тенісист Олександр Долгополов пригадав перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«У лютому (2022-го – прим.) я був в Туреччині, куди возив маму і сестру на відпочинок. Тут мене і застала війна. Коли вона почалася, ми перестали спати. Кілька днів я спав по годині в день. Ми дивилися новини, було нервово, купа емоцій.

Минуло кілька днів, я відійшов від шоку, трохи відійшла паніка. Вирішив, що треба повертатися і допомагати. Вже стало зрозуміло, як все виглядає.

Ще в Туреччині я знайшов найближчий тир і почав вчитися поводитися зі зброєю. Мені пощастило, і один з працівників був у спецвійськах Туреччини – він знав, що мені знадобиться у крайньому випадку. Я сам конкретно не знав, що буде далі. Думав, можливо, повернуся і відразу треба буде воювати.

Тиждень я навчався, а у середині березня об’єднався з іншими хлопцями, які планували повертатися в Україну, і поїхав. Там продовжував навчатися вже з нашими військовими. Коли у них були навчання, іноді вдавалося підключатися. Коли не вдавалося, удосконалювався сам – на полігонах і в тирах», – зазначив Долгополов у інтерв’ю Meduza.io.

Нагадаємо, тенісист після повномасштабного рашистського вторгнення почав активно волонтерити. А згодом Долгополов вступив до лав територіальної оборони.

Editor

Recent Posts

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

1 час ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

4 часа ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

19 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

20 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

21 час ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

1 день ago