Об’єднаний чемпіон суперважкої ваги Олександр Усик (20-0, 13 КО) потрапив під критику українців після того, як заявив про вірність Українській православній церкві Московського патріархату та митрополиту Онуфрію. При цьому боксер назвав Росію ворогом, за що його звинуватили у спробах всидіти на двох стільцях.

«УПЦ була створена ще князем Володимиром у 988 році. І до Москви, і до РПЦ вона жодного стосунку не має. Просто колись, дуже багато років тому, нашу церкву поневолила інша агресивна країна, яка забрала церкву нахабно, і вирішила, що вони всіх врятують, а ми всі – це диявол чи ще хтось», – сказав Усик.

Читачі у соціальній мережі Facebook не залишили поза увагою заяву боксера. Вони масово розкритикували його позицію та наголосили, що залежність УПЦ МП від Росії – очевидна річ.

«Не можна відразу сидіти на двох стільцях», «Я не довіряю ні Усику, ні Ломаченку, це українці з російськими кривавими масками, до них немає довіри!», «Сидіти на двох стільцях дуже небезпечно», «Як можна підтримувати те, що на голову не налазить: благословляти рашу на війну, гроші вірян (5 млн) передавати ворогу», «Перевертень!», «Проросійські люди ніколи не змінюються, і це доконаний факт», «Лише якісь сліпі та наївні люди бачать окремо Росію та Путіна з РПЦ та окремо УПЦ МП», «Все логічно. Росія може бути йому ворогом, але все російське в Україні не є йому ворогом. Навіть якщо Росія зникне і переїде в Україну, то він радітиме тій Росії, яка є в Україні», – пишуть у коментарях.