Легенда київського «Динамо» Віталій Самойлов розповів про те, як відбулася його перша розмова з тодішнім наставником команди Валерієм Лобановським після його повернення в Україну.

За словами Самойлова, досвідчений фахівець був суворим, але міг і пожартувати.

«Пам’ятаю перше тренування після того, як він повернувся до України. Він зібрав команду ще за день чи за два до тренування і по черзі викликав до свого кабінету. Розмова з ним тривала по 5-10 хвилин. Не знаю, що було в інших. Тільки про Валика, бо ми були близькими друзями.

Він запитав у мене про те, чи дав мені клуб машину та квартиру. Я сказав, що нічого не дали. Він записав. Я кажу, щоб дали квартиру та машину, я маю заслужити своїм ставленням до футболу та доводити, а не просто просити. Лобановський на це відповів: «Видно, що в тебе футбол на першому місці. Це вірний підхід». То він мені квартиру й не дав.

Хтось казав, що їм потрібна квартира, той її отримував. Через кілька років Суркіс чудово вчинив зі мною. Він пообіцяв квартиру краще, ніж в інших. Минув деякий час, я отримав підйомні бонуси, коли він допомагав мені переходити до інших клубів. Після цього я зміг купити собі набагато більшу площу, більше кімнат і не одну квартиру. Зі мною Суркіс вчинив так, як обіцяв», — сказав Самойлов.