Футбол

Помер відомий український футболіст

На 83-му році пішов із життя легендарний гравець Кривбасу, Дніпра, СКА (Київ) та інших українських футбольних клубів Анатолій Данилович Безбожний.

Колишній футболіст є знаковою фігурою для криворізького футболу. Він був учасником першого офіційного матчу команди майстрів Кривого Рогу у чемпіонаті СРСР 18 квітня 1959 року з тульською працею. Ця дата вважається днем заснування криворізького Кривбасу.

Потім було сформовано команду Гірник, за яку Безбожний грав із 1960 по 1961 рік.

Усього за той період футболіст провів 99 матчів, у яких забив 23 голи. Індивідуальні успіхи футболіста були відзначені, і незабаром його запросив дніпропетровський Дніпро.

Після закінчення ігрової кар’єри Безбожний залишився у Кривому Розі. Останні 35 років життя він присвятив роботі вчителя фізкультури у Криворізькій школі №74.

Про смерть Безбожного у своїх соціальних мережах повідомив футбольний клуб Кривбас і висловив щирі співчуття родині та близьким заслуженого спортсмена.

Як повідомляє клубна прес-служба, прощання з легендарним футболістом відбудеться 3 січня у Спасо-Преображенському соборі (на четвертій дитячій лікарні). Початок панахиди о 10:00.

Editor

Recent Posts

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

42 минуты ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

7 часов ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

8 часов ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

9 часов ago

Міжнародна спортивна федерація зберегла обмеження щодо росіян і білорусів

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) залишила обмеження щодо виступів російських та білоруських шахістів на міжнародних змаганнях,…

12 часов ago

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

2 дня ago