Футбол

Луческу отримав визнання від італійської преси: що стало приводом

Румунський спеціаліст Мірча Луческу отримав визнання від італійської преси за свою успішну трансферну діяльність періоду роботи у Шахтарі.

Мірча Луческу працював у Шахтарі з 2004 по 2016 роки. Саме за часів його керівництва командою донеччани стали наголошувати на бразильських виконавцях.

Багато хто з них приніс користь «гірникам» не лише на футбольному полі, а й допоміг клубу добре заробити, перейшовши в топові команди Європи. Цей факт відзначив італійський журналіст Карло Піццігоні у статті для видання TUTTOmercatoWEB про переходи бразильців до Реалу.

Експерт, відзначаючи кадрову політику «вершкових» щодо трансферів футболістів із країни Південної Америки, похвалив успішні угоди Луческу.

«Ви ще пам’ятаєте Мірчу Луческу у Шахтарі? Взяв Дугласа Косту, Фернандіньо, Вілліана… Усі вони прийшли за невеликі гроші, потім стали топ-гравцями, які принесли успіх, а потім багато грошей від їхнього трансферу».

Експерт зазначає далекоглядність Містера, який інвестував у молодих гравців, які зуміли за короткий час увійти в історію українського клубу.

«Головна команда світу — Реал — в останні роки брала гравців рівня, порівнянного з інтуїцією Луческу: Вінісіуса Жуніора, Родріго, Рейньєра, а кілька днів тому оформила придбання 16-річного Ендріка з Палмейраса», — пише Піццігоні.

Нагадаємо, що Ендрік може обійтися мадридцям загалом близько 72 мільйонів євро. Талант Палмейраса переїде до Мадриду у 2024 році після повноліття.

Луческу завоював із Шахтарем 22 трофеї:

вісім чемпіонатів України;
шість Кубків України;
сім Суперкубків України;
Кубок УЄФА 2008/09.
З літа 2020 румун очолює Динамо.

Editor

Recent Posts

Руслан Ткаленко — переможець спринту на ЧУ з літнього біатлону

У Сянках на Львівщині продовжується першість України з літнього біатлону. Переможцем чоловічого спринту став Руслан…

1 час ago

Себастьян Самуельссон розкритикував Баха через Росію

Олімпійський чемпіон, шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон висловився про президентство Томаса Баха в Міжнародному олімпійському комітеті…

3 часа ago

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

21 час ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

1 день ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

1 день ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

1 день ago