Categories: Новини

Екс-зірка збірної України «наїхав» на Павелка через скандал в УАФ

Колишній гравець збірної України Євген Левченко виступив із різкою критикою УАФ та її президента Андрія Павелка:

«Український футбол.

Те, що зараз відбувається у нашому футболі, є прямим наслідком абсолютно неефективної політики УАФ останніх років. Наш футбол-синонім непрозорості, кумівства, закулісних ігор та авантюристів, які узурпували футбольну владу.

Найсумніше — це те, що люди, які стоять на чолі цієї влади, настільки вчепилися в це крісло, що готові на все, в тому числі і на розвал українського футболу, аби тільки втриматися у цієї влади.

Давайте говорити відверто, що нинішні футбольні функціонери УАФ протягом багатьох років практично нічого не змогли реформувати.

З різних причин. Так, ми постійно чуємо якісь обіцянки, які більше нагадують самопіар і у розсудливих людей викликають радше усмішку та роздратування.

Не може бути здоровою та ефективною організація, коли на чолі її та в управлінні перебувають некомпетентні керівники. Наразі я зовсім не бачу чіткого курсу розвитку футболу. Не можна лише прикриваючись війною та національною збірною і вдавати, що все гаразд. Це не так, і ми всі це знаємо.

Що саме з обіцяного було виконано? Де звіти про виконану роботу та фінансову складову?

Чому у нас немає прозорості, поваги до футбольної громадськості, футболістів, журналістів? Де план розвитку українського футболу на короткий та довгий період?

Чому було переписано статути УАФ? Хто за це відповідає? Чому використовуються методи залякування, маніпуляції та тиску?

Будь-хто хоч трохи знайомий з Українським футболом знає, що наш футбол прогнив і всі розуміють, що так далі продовжуватися не може.

Конкретне питання до пана Павелка, чому ви не залишите посаду, якщо ви не в змозі керувати Українським футболом? У цьому немає нічого ганебного. Адже це не ваша власність. Нехай біля керма стануть інші, компетентніші люди.

І ще, якщо ми прагнемо демократичних цінностей, то й методи мають бути відповідними. Вміння робити гарні фотографії, давати промовисті обіцянки та оточувати себе легендами українського футболу ще не означає вміти керувати.

Задайтеся простим питанням що ви справді зробили для українського футболу? І який слід у футбольній історії лишиться після вас…».

Editor

Recent Posts

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

1 день ago

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

1 день ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

2 дня ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

2 дня ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

2 дня ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

3 дня ago