Російський чемпіон світу з боксу 2021 року Марк Петровський хотів би провести поєдинок із чемпіоном світу з боксу за версіями WBA (Super), WBO та IBF у надважкій вазі українцем Олександром Усиком.

«Бажання, звісно, є. Будь-хто, хто приходить на ринг, мріє про пояс і титул чемпіона світу. У Росії чудовим прикладом боксера у важкій вазі вже давно є Олександр Повєткін. Я хочу наблизитись до його результатів і спробувати переступити його», — сказав Петровський.

З його слів, ідея такого поєдинку може стати перспективою на майбутнє. «До цього рівня мені ще далеко, але я думаю мені все під силу. Час все покаже», — додав він.

У 2021 році Петровський завоював золоту медаль на чемпіонаті світу у Белграді у категорії понад 92 кг. Востаннє російський боксер піднімався на найвищий щабель п’єдесталу пошани чемпіонатів світу у важкій вазі 2003 року, коли тріумфатором став екс-чемпіон WBA (2011—2013) та WBC (2020—2021) Олександр Повєткін.

Свій останній поєдинок Петровський провів 21 грудня на турнірі Dynamo Boxing Promotions у Москві проти Узбекистану Ахмада Мамаджанова. Росіянин відправив свого суперника у нокаут у першому раунді.

35-річний Усик є непереможеним на професійному рингу: він має 20 перемог, у тому числі 13 нокаутів. Останній поєдинок Усіка відбувся з британцем Ентоні Джошуа 20 серпня в Саудівській Аравії, де він захистив чотири чемпіонські титули WBA, WBO, IBO та IBF.