Новини

“Ми повинні зробити все, що в наших силах”: Світоліна збирає гроші на генератори для України

Одна з найзнаменитіших спортсменок України Еліна Світоліна продовжує докладати зусиль для збору коштів на допомогу своїй країні. Зараз на порядку денному гроші на генератори та інше обладнання, здатне допомогти пережити відключення електрики й холодну зиму, інформує FREEДОМ.

“Ми бачимо, що зараз зима досить сувора, стає дуже холодно, і велика частина нашої країни — без електрики. Тому для нас важливо отримати генератори, особливо для лікарень, де вони вкрай необхідні”, — зазначила тенісистка Еліна Світоліна.

За її словами, в Україні є діти та дорослі, які зазнали травм і потребують термінових операцій, тому без електрики обійтися неможливо.

Еліна Світоліна виграла кілька великих турнірів і завоювала олімпійську медаль. Вона має достатній вплив у світовому спорті, щоб звертати увагу людей на Україну. У цьому й особиста історія спортсменки, адже в Одесі залишається її родина.

“Моя родина перебуває там, в Одесі. Вони також страждають без електрики вже багато днів. І це досить складні дев’ять місяців для них, і ситуація не покращується. Тож я роблю все можливе не тільки для моєї сім’ї, а для всіх людей в Україні”, — наголосила спортсменка.

Найголовніше, каже Еліна, не випрошувати гроші, а просто показувати правду. Тоді всі захочуть допомагати Україні, щоб подібне лихо не прийшло в мирні домівки людей в інших країнах.

“Останнім часом уже не так багато заголовків про Україну. Новини не такі, як раніше, не в такому обсязі. Ось чому ми робимо все, щоб розповісти людям, познайомити їх із тим, що насправді відбувається в Україні. Люди приходять до мене і запитують: “Чи йде ще війна?”. І це дуже боляче чути, тому що, знаючи все, що відбувається з моєю сім’єю, з людьми в Україні, це справді важко чути. Люди живуть нормальним життям тут, у Європі, у світі, але в Україні важкий момент. Ось чому нам потрібно нагадувати людям, що ми можемо допомогти, і ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб зібрати гроші на якісь конкретні цілі”, — вважає Еліна Світоліна.

Поки що вона привертає увагу до біди українців, лише беручи участь у благодійних акціях. Але спортсменка обіцяє, вийшовши незабаром із декрету, повернеться на корт і заявлятиме про Україну ще й своїми перемогами.

“У мене був деякий час поза кортом, і я насолоджувалася дозвіллям, проведеним зі своєю сім’єю. Я завжди подорожую багато років, і в мене ніколи не було можливості насолодитися часом поза кортом. І зараз вдалий момент, щоб повернутися до роботи. Дуже чекаю підготовки, а потім повернуся до турнірів”, — розповіла Світоліна про плани на майбутнє.

Вона додала, що її головна мета — потрапити на Олімпіаду та вибороти медаль для України. Однак перед перемогою на наступних іграх, впевнена Світоліна, вона відсвяткує іншу перемогу, яка для неї важливіша, як і для всіх українців. Це перемога над агресором Росією.

sportnews

Recent Posts

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

2 часа ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

17 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

17 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

19 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

23 часа ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago