Одна з найзнаменитіших спортсменок України Еліна Світоліна продовжує докладати зусиль для збору коштів на допомогу своїй країні. Зараз на порядку денному гроші на генератори та інше обладнання, здатне допомогти пережити відключення електрики й холодну зиму, інформує FREEДОМ.

“Ми бачимо, що зараз зима досить сувора, стає дуже холодно, і велика частина нашої країни — без електрики. Тому для нас важливо отримати генератори, особливо для лікарень, де вони вкрай необхідні”, — зазначила тенісистка Еліна Світоліна.

За її словами, в Україні є діти та дорослі, які зазнали травм і потребують термінових операцій, тому без електрики обійтися неможливо.

Еліна Світоліна виграла кілька великих турнірів і завоювала олімпійську медаль. Вона має достатній вплив у світовому спорті, щоб звертати увагу людей на Україну. У цьому й особиста історія спортсменки, адже в Одесі залишається її родина.

“Моя родина перебуває там, в Одесі. Вони також страждають без електрики вже багато днів. І це досить складні дев’ять місяців для них, і ситуація не покращується. Тож я роблю все можливе не тільки для моєї сім’ї, а для всіх людей в Україні”, — наголосила спортсменка.

Найголовніше, каже Еліна, не випрошувати гроші, а просто показувати правду. Тоді всі захочуть допомагати Україні, щоб подібне лихо не прийшло в мирні домівки людей в інших країнах.

“Останнім часом уже не так багато заголовків про Україну. Новини не такі, як раніше, не в такому обсязі. Ось чому ми робимо все, щоб розповісти людям, познайомити їх із тим, що насправді відбувається в Україні. Люди приходять до мене і запитують: “Чи йде ще війна?”. І це дуже боляче чути, тому що, знаючи все, що відбувається з моєю сім’єю, з людьми в Україні, це справді важко чути. Люди живуть нормальним життям тут, у Європі, у світі, але в Україні важкий момент. Ось чому нам потрібно нагадувати людям, що ми можемо допомогти, і ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб зібрати гроші на якісь конкретні цілі”, — вважає Еліна Світоліна.

Поки що вона привертає увагу до біди українців, лише беручи участь у благодійних акціях. Але спортсменка обіцяє, вийшовши незабаром із декрету, повернеться на корт і заявлятиме про Україну ще й своїми перемогами.

“У мене був деякий час поза кортом, і я насолоджувалася дозвіллям, проведеним зі своєю сім’єю. Я завжди подорожую багато років, і в мене ніколи не було можливості насолодитися часом поза кортом. І зараз вдалий момент, щоб повернутися до роботи. Дуже чекаю підготовки, а потім повернуся до турнірів”, — розповіла Світоліна про плани на майбутнє.

Вона додала, що її головна мета — потрапити на Олімпіаду та вибороти медаль для України. Однак перед перемогою на наступних іграх, впевнена Світоліна, вона відсвяткує іншу перемогу, яка для неї важливіша, як і для всіх українців. Це перемога над агресором Росією.