Новини

Чим налякав виступ Зеленського чиновників ФІФА: повне відео звернення президента

Президент України Володимир Зеленський попросив ФІФА надати йому майданчик для звернення перед фіналом чемпіонату світу 2022 з футболу. Проте чиновники відповіли відмовою, злякавшись включити його виступ.

У офісі Президента України повідомили, що Катар прийняв пропозицію Зеленського, але ФІФА її заблокували. На думку Міжнародної федерації футболу, промова Володимира Зеленського занадто політична.

Проте побоювання чиновнивників абсолюно безпідставні. У зверненні Зеленського немає жодних звинувачень на адресу агресора, а лише заклик до миру. Що ж так налякало Джанні Інфантіно та його підлеглих?

Повне відео і текст звернення Президента України були оприлюднені рядом закордонних ЗМІ. Його зміст був максимально нейтральним.

Звернення Зеленського

«Ми запропонували світові Формулу миру, абсолютно чесну. Ми її запропонували, тому що у війні не буває чемпіонів, нічиєї бути не може. Отже, я оголошую про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру – цієї зими. Саміту для об’єднання усіх народів світу навколо ідеї глобального миру.

Трибуни стадіонів порожніють після матчу, а після війни міста залишаються порожніми. Тому війни повинні зазнати краху, а мир повинен стати чемпіоном, як це тут зараз – в Катарі. Чемпіонат світу, а не світова війна. Це можливо! Будь ласка, підтримайте Україну та наші зусилля для відновлення миру!», – сказав Зеленський.

Звернення Президента України вже оприлюднили українські футболісти у соціальних мережах: Олександр Шовковський, Роман Яремчук, Олександр Зубков, Олександр Зінченко, Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Денис Бойко, Віктор Коваленко, Андрій Лунін та Андрій П’ятов.

sportnews

Recent Posts

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

31 минута ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

3 часа ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

6 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

21 час ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

21 час ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

23 часа ago