Президент України Володимир Зеленський попросив ФІФА надати йому майданчик для звернення перед фіналом чемпіонату світу 2022 з футболу. Проте чиновники відповіли відмовою, злякавшись включити його виступ.

У офісі Президента України повідомили, що Катар прийняв пропозицію Зеленського, але ФІФА її заблокували. На думку Міжнародної федерації футболу, промова Володимира Зеленського занадто політична.

Проте побоювання чиновнивників абсолюно безпідставні. У зверненні Зеленського немає жодних звинувачень на адресу агресора, а лише заклик до миру. Що ж так налякало Джанні Інфантіно та його підлеглих?

Повне відео і текст звернення Президента України були оприлюднені рядом закордонних ЗМІ. Його зміст був максимально нейтральним.

Звернення Зеленського

«Ми запропонували світові Формулу миру, абсолютно чесну. Ми її запропонували, тому що у війні не буває чемпіонів, нічиєї бути не може. Отже, я оголошую про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру – цієї зими. Саміту для об’єднання усіх народів світу навколо ідеї глобального миру.

Трибуни стадіонів порожніють після матчу, а після війни міста залишаються порожніми. Тому війни повинні зазнати краху, а мир повинен стати чемпіоном, як це тут зараз – в Катарі. Чемпіонат світу, а не світова війна. Це можливо! Будь ласка, підтримайте Україну та наші зусилля для відновлення миру!», – сказав Зеленський.

Звернення Президента України вже оприлюднили українські футболісти у соціальних мережах: Олександр Шовковський, Роман Яремчук, Олександр Зубков, Олександр Зінченко, Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Денис Бойко, Віктор Коваленко, Андрій Лунін та Андрій П’ятов.