Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко розказав про візит до України та зустріч з Володимиром Зеленським.

«Настрій в українців неймовірний, навіть у такій складній ситуації. Люди співпрацюють. В України є сила та незламний дух. У нас немає іншого вибору.

Останній вибір для нас – просто здатися. Тоді для України все закінчиться. У нас є дуже чітка мета – ми боремося за свою землю, за наше майбутнє. У нас дійсно єдиний народ.

В Києві я був дуже близький до одного з ударів РФ безпілотниками. Я знаходився приблизно у 2 км від місця удару. Один із центральних електричних генераторів був уражений. Як ми всі знаємо, росіяни намагаються вразити критичну інфраструктуру. Звук від вибуху був дуже сильним.

Коли я приїжджаю в зону бойових дій, я знаю, що там може трапитися. Це неймовірне відчуття, коли ти туди їдеш. Люди страждають, але вони дуже згуртовані. Ми знаємо, що нам робити, ми знаємо, як вижити, ми знаємо, що ми повинні бути разом.

Коли в деяких місцях повертається світло, ти дзвониш друзям і запрошуєш їх додому, пропонуєш їм прийняти душ, ділишся їжею. Це те, що люди роблять — просто співпрацюють, намагаючись допомогти один одному.

Поки я був в Україні, відбувся дзвінок у Zoom з послом США. Олександр Усик також був там, ми обговорювали, як у цій ситуації ми можемо допомогти українському народу.

Ми починаємо новий проєкт, щоб зібрати кошти для людей, які потребують генераторів. Найважливішою є критична інфраструктура: лікарні, польові госпіталі, місця, де проводять операції дітям та солдатам. Це потрібно для того, щоб дати їм усім шанс рятувати життя людей», — сказав Шевченко.