Донецький Шахтар спробує добитися від ФІФА відшкодування за футболістів, що покинули клуб без компенсації через рішення Міжнародної федерації.

Спортивний арбітражний суд (CAS) розглядатиме позов «гірників» уже наступного тижня, повідомляє The Athletic. Донеччани вимагають від ФІФА 50 млн євро. Нагадаємо, Міжнародна федерація дозволила легіонерам УПЛ призупиняти контракти з українськими клубами через війну. У Шахтарі переконані, що таке рішення є незаконним та призвело до значних фінансових втрат клубу.

Генеральний директор «гірників» Сергій Палкін заявив, що кошти, які донеччани сподіваються відсудити, необхідні, аби покрити збитки та виплатити борги у 37 мільйонів євро.

«Клуби почнуть просити повернути всі борги, і я не знаю, як погасити їх, якщо у мене немає можливості продати гравців. Це найбільша проблема. Уже є проблема з одним клубом, але розумію, що з’являться й інші.

Ми все ще відкриті для того, щоб обговорити з ФІФА ці питання та знайти шляхи вирішення. Ми пропонуємо створити репараційний фонд для українських клубів, які постраждали від призупинення контрактів.

Ми багато разів намагалися постукати у двері ФІФА, але була повна тиша», — сказав Палкін.