Футбол

Зірка Шахтаря розповів про відновлення від травми

Нападник «Шахтаря» Олександр Зубков в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua розповів про те, як відбувається його відновлення після травми задньої поверхні стегна, яку він отримав у матчі УПЛ із «Олександрією».

Нагадаємо, отримане пошкодження не дозволило форварду «гірників» зіграти у заключному турі ЛЧ проти «РБ Лейпциг», у якому вирішилася доля команди Ігора Йовічевіча у чемпіонському євротурнірі. «Шахтар», як відомо, програв німцям і навесні зіграє у плей-офф Ліги Європи, а не Ліги чемпіонів.

– Сашко, ви травмувалися 29 жовтня у матчі з «Олександрією». Тобто минуло вже понад три тижні. Як зараз ваше самопочуття?

– Я майже відразу після травми приступив до відновлення. Перші 2-3 дні до місця пошкодження прикладали лід, мені робили пов’язки, що стягують, щоб локалізувати набряк і не допустити його поширення. Потім я майже відразу приступив до легких втягуючих занять. А останні, напевно, тижнів зо два я працюю вже у тренажерному залі. Вправи постійно чергуються: десь навантаження збільшується, а десь зменшується. Також я вже розпочав легку бігову роботу. Лікарі прогнозують, що у відпустку мені вдасться піти здоровим. Ну, майже здоровим.

– Виходить, зіграти вам у матчах «Шахтаря», що залишилися цього календарного року, вже навряд чи вдасться?

– Так, я в них не зіграю. Мені щойно зробили контрольне УЗД. Воно показало, що у м’язі, який травмований, утворюється шрам, але він ще не до кінця затягнувся. Тому про моє повернення на поле найближчим часом розмови не йдуться. Як і прогнозувалося спочатку, на відновлення піде близько 4-5 тижнів.

– Думок про форсування відновлення не було?

– Звичайно, ні. Я тільки-но приступив до легкої бігової роботи. Поки не думаю не лише про роботу з м’ячом, а й про спринт або бігову роботу високої інтенсивності. У мене така травма, що якщо її не вилікувати ґрунтовно та отримати рецидив, то можна випасти з ладу десь на два або навіть два з половиною місяці. Тож поспішати немає жодного сенсу. Треба працювати і планомірно відновлюватися щодня.

Editor

Recent Posts

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

20 часов ago

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

1 день ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

2 дня ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

2 дня ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

2 дня ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

3 дня ago