Зірку іранського футболу Алі Даеї засудили до страти на його батьківщині. До 2021 року він був найкращим бомбардиром світу за кількістю голів за збірну.

Нагадаємо, наприкінці жовтня іранські силовики взяли під варту 53-річного екс-форварда їхньої збірної Алі Даеї за участь в акціях протесту. Футболіста не врятував навіть зірковий статус.

До 2021 року Даеї належав світовий рекорд за кількістю голів за збірну (109 м’ячів). Досягнення зумів перевершити Кріштіану Роналду – в його активі 117 м’ячів, забитих за Португалію. Алі виступав за іранські клуби, а також німецькі Баварію, Герту, та Армінію.

Тепер легендарного бомбардира засудили до страти, повідомляє Telegraf. За боротьбу за свої права можуть поплатитися ще 14 тисяч затриманих протестувальників.

Нагадаємо, країною прокотилася хвиля мітингів проти центральної влади. Народ Ірану обурений грубим порушенням прав людини. Іскру непокори запалила трагедія, коли поліціянти вбили 22-річну Махсі Аміні за те, що з-під її хіджабу було видно волосся. Під час акцій протесту загинули вже декілька сотень людей, серед них пів сотні дітей.