Футбол

Динамо знову зганьбилося у чемпіонаті

Колос в рамках 13-го туру УПЛ стримав Динамо (0:0).

Динамо після трьох перемог поспіль підтягнулося одразу на п’яту позицію в УПЛ. До СК Дніпра-1 та Шахтаря все одно залишалося далеко, але в такому темпі кияни могли б повернутись у топ-3 до зими – і підопічні Мірчі Луческу, звісно ж, на це розраховували. Втім, для початку необхідно було здолати Колос у рідних стінах.

Ковалівці за шість останніх турів виграли лише раз, зазнавши трьох поразок, тож більшість вболівальників очікували на тріумф «біло-синіх». Втім, не все сталося, як гадалося. У першому таймі Динамо хоч і володіло територіальною перевагою, але небезпечних моментів не створювало – всі 6 ударів проходили з далекої відстані й не стали гострими.

Найкращий атакувальний епізод створили футболісти Колоса. На 11-й хвилині вони скористалися грубою обрізкою Забарного, розігнавши контратаку 4-в-1 – Мякушко на дриблінгу пройшов двох суперників і викотив передачу під вривання Болбату на правий край штрафного. На щастя для киян, Сергій програв єдиноборство й не зміг завершити момент ударом.

Другий же тайм виявився катастрофічним для господарів. В перші 15 хвилин на полі взагалі нічого не відбувалося – виключенням стало лише вривання Оріховського на правий край штрафного з ударом у ближній кут. Бущан парирував.

Мірча Луческу вдався до замін. Окрім Гармаша, якого випустили по перерві, на 66-й хвилині гру освіжили Вівчаренко та Лонвейк. Втім, ще за дві хвилини головного тренера киян шокував Денис Попов, який пішов у жорсткий підкат проти Мякушка. У м’яч він не зіграв, отримавши жовту картку – а це була друга жовта!

Динамо залишилось у меншості. Це вже третє вилучення центрбека киян за останній місяць (два інших отримав Забарний). Неймовірно, але лише після цього господарі змогли створити реально гострі моменти.

Їх було небагато, але Колос не мав і таких. На щастя для ковалівців, найкращий з них якимось дивом запоров Лонвейк – після подачі Буяльського на лінію воротарського Гармаш скинув м’яч Джастіну, однак новачок примудрився з метру пробити у небо!

Також пригадується щільний постріл Сидорчука з лінії штрафного. Волинець парирував. Чогось цікавішого Динамо не створило, тож фінальний свисток зафіксував сенсаційну нічию!

Editor

Recent Posts

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

3 часа ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

15 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

18 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

20 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

1 день ago