Футбол

Легенда Барселони провів останній матч за клуб та завершив кар’єру

Барселона проводжала Жерара Піке у матчі проти Альмерії.

Напередодні Піке оголосив про рішення завершити кар’єру посеред сезону. Це був його 616 матч за Барсу і останній на Камп Ноу, хоча 35-річний центрбек ще може потрапити до заявки на Осасуну. Перед стартовим свистком трибуни влаштували потужну овацію Жерару, який вийшов у супроводі двох своїх синів. Був ще один трагічний підтекст – хвилина мовчання в пам’ять про працівника Барселони Роже Гарсії Ескріче.

Каталонці явно хотіли провести легенду ефектним футболом. Вже на 7-й хвилині Ферран заробив пенальті, влучивши у руку Кайкі. До «позначки» підійшов Лєвандовскі, але кволим ударом лише «лизнув» ліву стійку. Барса ніби не помітила цю невдачу і продовжила шматувати оборону Альмерії. Свій шанс забити мав навіть Піке, проте на кутовому пробив надто високо.

У Хаві могли бути претензії лише до Френкі де Йонга. Нідерландець виглядав мляво, регулярно фолив, та ще й «привіз» момент біля своїх воріт. Рамазані перехопив слабку передачу Френкі і вискочив на побачення з тер Штегеном – німець виграв епізод. У Барселони був свій марнотрат. Дембеле після передачі Феррана бачив перед собою порожні ворота і примудрився незграбно пробити у кіпера.
Диво Альмерії вистояло до перерви, але потім настала сувора реальність. Барселоні вистачило 17 хвилин, щоб здобути комфортну перевагу. Дембеле отримав чудову передачу від Бускетса, накрутив кількох захисників і низом покотив у ворота – деколи Усман може бути холоднокровним. Всі питання зняв опальний де Йонг, який зіграв на добиванні після удару Фаті.

До кінця матчу залишилося чекати лише заміни Піке. На 84-й хвилині Хаві випустив Крістенсена замість героя вечора. Ще потужніший вибух трибун Камп Ноу, сльози Жерара і обійми з партнерами – надзвичайно емоційна мить!

Editor

Recent Posts

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

14 минут ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

3 часа ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

18 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

19 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

20 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

1 день ago