Футбол

Луческу знайшов пояснення жахливим результатам Динамо в Європі

У Динамо дуже багато труднощів через війну і команда не заслуговує бути на останньому місці в групі Ліги Європи. Про це на прес-конференції перед матчем проти Фенербахче заявив головний тренер київського клубу Мірча Луческу. Крім того, фахівець наголосив на силі турецької команди.

«Фенербахче придбав багато дуже хороших гравців з великим досвідом, які грають за свої збірні. Вони роблять значні зусилля, щоб створити якісну команду. Стамбульці мають 25 гравців одного рівня, у них немає поділу на основну та резервну команди. Усі футболісти — дуже якісні та досвідчені, багатьом близько 30. Серед молоді грають хіба що Гюлер та Мор.

Ми маємо протилежну ситуацію — ми втратили важливих гравців, у нас грають молоді футболісти. У складі є п’ятеро гравців віком до 20 років. Думаю, що ми припустилися помилки, настільки інтенсивно граючи благодійні матчі навесні. Крім того, збірники були зайняті у своїх національних командах. Ми дуже добре розпочали кваліфікацію Ліги чемпіонів, але поступилися великій команді — Бенфіці, яка також провела багато хороших трансферів. З моменту програшу Бенфіці наші гравці почали втрачати мотивацію та очки у чемпіонаті.

Ми не програвали матчі, тому що суперники були сильнішими за нас. Усе вирішували окремі моменти: у Стамбулі пропустили на останніх хвилинах, АЕКу програли через пропущений зі штрафного м’яча, Ренну — подарувавши суперникам м’яч після помилок. Наші гравці перебувають у дуже складній ситуації. Щодва дні ми міняємо міста, стадіони, не маємо постійного місця для тренувального процесу, не бачимо своїх уболівальників.

У нас одна мета — вижити в цій ситуації та підтримувати найкращий рівень, який можна зберегти. Якось війна завершиться, а Динамо має залишатися на своєму рівні. Це бренд, клуб з великою історією та переможними традиціями.

Ми займаємо останнє місце в групі, але думаю, що не заслуговуємо там перебувати.

Після матчу у Стамбулі ми втратили Бущана та Шапаренка — двох дуже важливих для нас гравців. Шапаренко, який є нашим найкращим футболістом, опинився поза футболом на шість місяців.

Щодо Бущана, він уже повернувся і займається разом із командою. Подивимося, чи зможе він зіграти, чи ми знову задіяємо Нещерета. У нас дуже молода команда і я впевнений, що вони будуть дуже мотивовані на цей матч. Найкращий спосіб конкурувати з досвідченими суперниками — бути добре підготовленими та поінформованими. У Фенербахче дуже досвідчені, якісні, здібні та швидкі гравці. Але ми дуже добре знаємо про сильні сторони кожного суперника, щоби нівелювати їх», — цитує Луческу офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, сьогодні, 3 листопада, відбудеться матч шостого туру групового раунду Ліги Європи Динамо — Фенербахче. Поєдинок відбудеться у польському Кракові. Стартовий свисток для команд прозвучить о 22:00 за Києвом.

Editor

Recent Posts

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

5 часов ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

17 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

19 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

22 часа ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

2 дня ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

2 дня ago