Футбол

Шахтар без шансів вилетів з Ліги чемпіонів

Фіаско завершився для донецького «Шахтаря» матч вирішального туру групового етапу Ліги чемпіонів 2022/23 проти німецького РБ «Лейпциг».

Ліга чемпіонів, група F, 6-й тур

«Шахтар» – РБ «Лейпциг» – 0:4

Голи: Нкунку, 10, Сілва, 50, Собослай, 62, Ольмо, 68

Розпочали суперники обережно, але «червоні бики» швидко зуміли створити небезпеку біля воріт господарів. Уже на 8-й хвилині Вернер отримав пас п’ятою від Нкунку та пробив у ноги Трубіну. А за дві хвилини атакувальний дует «Лейпцига» результативно обмінявся ролями.

Більше старань доклав Нкунку. Він пішов у пресинг на чужій половині, відібрав м’яч у «гірників», просунувся вперед і відпасував Вернеру. Той з лівого кута штрафного майданчика пробив, але кіпер «Шахтаря» відбив м’яч убік, та на добиванні опинився Нкунку та холоднокровно відправив сферу в сітку.

Після раннього гола матч перейшов у фазу позиційної боротьби. Окремі спалахи активності виникали з ініціативи виконавців із високим рівнем майстерності. Ось Мудрик на швидкості протягнув м’яч із власної половини, але його прорив погасили відразу двоє оборонців гостей. А Форсберг після вривання до карної зони пробив у руки Трубіну.

Інші ж перейшли на удари зі середньої та дальньої дистанції. Той же Собослай пробив над воротами з лінії штрафного, а Петряк двічі намагався поцілити в дальні кути – безрезультатно. Натомість необачним виходом Блазвіха з воріт під завісу тайму не змогли скористатися ні Траоре, ні Мудрик.

Усі ж сподівання на інтригу РБ «Лейпциг» фактично вбив на старті другої половини. На 50-й хвилині після флангового навісу Раума м’яч на стійку трохи курйозно скинув Сімакан, а Сілва проштовхнув сферу в сітку – 0:2.

Відразу ж Форсберг міг робити рахунок розгромним. Проте, його обвідний удар після передачі Нкунку пройшов вище воріт. У відповідь «гірники» організували випад для Траоре, але його прорив у чудовому стилі, та ще й без фолу, зупинив Кампль.

А згодом остаточно всі надії «Шахтаря» на позитивний результат «червоні бики» поховали подвійним ударом. Спершу Нкунку вивів Собослая на побачення з Трубіним, а угорець прокинув повз воротаря і відправив м’яч у порожні ворота. Невдовзі ж Ольмо в атаці другим темпом отримав пас на вході в штрафний і технічно поклав м’яч у дальній кут.

Фінальні 20 хвилин після такого бурхливого старту перетворилися у формальність. «Шахтар» не зміг оформити ще один подвиг і вирушив до 1/16 фіналу Ліги Європи. Там «гірники» зіграють наприкінці зими. У паралельному ж матчі квартету мадридський «Реал» знищив «Селтік» (5:1).

Editor

Recent Posts

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

1 час ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

4 часа ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

19 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

20 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

21 час ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

1 день ago