Футбол

Арбітр з Азовсталі, який був в полоні, отримав призначення на матч

Рішенням Комітету арбітрів УАФ Дмитро Кубряк повернувся до лав арбітрів першої ліги ПФЛ. Наразі одесит отримав призначення на матч чемпіонату України серед команд U-19 «Зоря» — «Металіст», який відбудеться у Віті-Литовській 4 листопада.

Нагадаємо, Дмитро Кубряк був у числі добровольців, які наприкінці березня зголосилися поїхати в оточений Маріуполь. Як медик Дмитро допомагав пораненим воїнам, що перебували в укритті на «Азовсталі». У квітні нейрохірург разом із захисниками Маріуполя потрапив у полон, де пробув близько п’яти місяців.

Під час недавньої зустрічі з президентом УАФ, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком Дмитро Кубряк зізнався, що на власному досвіді переконався, наскільки цінним для футбольної спільноти й України загалом є кожен українець. «На відміну від наших ворогів, які постійно повторюють, що своїх не кидають, але на практиці вважають співвітчизників гарматним м’ясом, для України кожен її громадянин є найвищою цінністю. Під час перебування в полоні я відчував цю підтримку щодня, щохвилини, і це додавало сил і допомогло пережити неволю», — поділився емоціями Дмитро.

Своєю чергою Андрій Павелко подякував Дмитрові за хоробрість, патріотизм та приклад, який надихатиме багатьох українців. «Дякую Дмитру за характер, хоробрість і патріотизм, які він проявляв навіть перед загрозою його життю! Я особисто й уся наша команда вірили, що вдасться звільнити нашого побратима, і завдяки нашим воїнам, Президенту України, командуванню збройних сил це вдалося, за що всім їм дуже вдячний. Упевнений, що після відновлення Дмитро успішно продовжить кар’єру арбітра в Україні, а із часом, вірю, зможе працювати й на міжнародних матчах», — зазначив під час тієї зустрічі в Будинку футболу Андрій Павелко.

Editor

Recent Posts

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

13 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

13 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

14 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

19 часов ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

1 день ago