Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав запровадити санкції щодо президента Міжнародної федерації стрілецького спорту (ISSF) Володимира Лісіна. Виявилося, що функціонер пов’язаний із фінансуванням російської ядерної програми.

Стів Коен, співголова Комісії з безпеки та співробітництва в Європі (НБСЄ), назвав Лісіна, найбагатшу людину росії, «одним із гаманців диктатора володимира путіна», повідомляє InsideTheGame.

Коен, конгресмен США з Теннессі представив Блінкену спеціальну доповідь. У ньому стверджується, що Новолипецька компанія (НЛМК), головою та мажоритарним акціонером якої є Лісін, відіграє ключову роль у війні росії проти України.

«НЛМК Лісіна є одним з основних постачальників сталі для російського військово-промислового комплексу, зокрема для танкового заводу «Уралвагонзавод». Продукція підприємств Лісіна використовується для ведення бойових дій на території України та вбивства українців», — написав Стів Коен у листі, також адресованому Верховному представнику Союзу із закордонних справ та безпекової політики при Європейському Союзі (ЄС) Жозепу Боррелю.

Розслідування, проведене журналістами RFE/RL у Чехії минулого місяця, показало, що існують зв’язки між Лісіним та російською військовою промисловістю. За даними неурядової організації, яка відстежує російські держконтракти, одна з його компаній співпрацювала з державним інститутом, який займається розробкою ядерної зброї. Компанія Лісіна відкинула звинувачення.