Футбол

Україна хоче викинути Росію з ФІФА та УЄФА, а Іран – з ЧС-2022

Виконавчий комітет Української асоціації футболу провів засідання. На ньому ухвалили рішення щодо представників Росії та Ірану у футбольних організаціях.

«Беручи до уваги дії Російського футбольного союзу стосовно інтеграції футбольних клубів та федерацій із тимчасово окупованих територій України до російських змагань та у структуру РФС, виконавчий комітет УАФ вирішив звернутися до ФІФА та УЄФА із закликом щодо вжиття невідкладних заходів реагування на дії РФС та застосування щодо РФС найсуворіших санкцій, зокрема у вигляді виключення його зі складу членів ФІФА та УЄФА.

Беручи до уваги інформацію ЗМІ щодо систематичних проявів порушень прав людини в Ірані, що може порушувати принципи та норми Статуту ФІФА, враховуючи резолюцію Ради Безпеки ООН 2231 щодо накладення санкцій на Іран та ймовірну причетність Ірану до військової агресії РФ проти України, звернутися до ФІФА з пропозицією розглянути питання про виключення збірної Ірану зі складу учасників чемпіонату світу з футболу», – йдеться в заяві УАФ.

Нагадаємо, на ЧС-2022 Іран потрапив у групу B, де його суперниками є Англія, Уельс і США. Перший поєдинок на Мундіалі іранці повинні зіграти 21 листопада проти «Трьох левів».

Щодо Росії, то тамтешня федерація ухвалила рішення, згідно з яким клуби з окупованих територій України (з так званих «Л/ДНР», частин Херсонської та Запорізької областей) й анексованого Криму гратимуть у чемпіонаті окупантів з наступного сезону.

Editor

Recent Posts

Костюк вилетіла з турніру WTA 1000 в Пекіні

Перша ракетка України Марта Костюк зазнала поразки в матчі другого раунду турніру WTA 1000 в…

22 минуты ago

IBU запровадив нові правила старту в спринтах і індивідуальних гонках на Кубку світу

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) ввів нові правила старту в спринтерських та індивідуальних гонках на Кубку…

2 часа ago

Українського чемпіона Європи дискваліфіковано на 6 років

Чемпіона Європи з важкої атлетики Дмитра Чумака дискваліфікували на шість років, повідомляє Міжнародне агентство допінг-тестування (ITA).…

6 часов ago

На фронті загинув чемпіон України з MMA

На російсько-українській війні загинув чемпіон України з MMA Назарій Гаврилець. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет…

8 часов ago

Вірер візьме участь у новому біатлонному сезоні

Італійська біатлоністка Доротея Вірер візьме участь у новому біатлонному сезоні. Про це повідомив український виробник…

1 день ago

Дмитро Підручний з 7 промахами виграв суперспринт на ЧУ з літнього біатлону

В рамках чемпіонату України з літнього біатлону пройшлов фінал чоловічого суперспринту. Переможцем гонки став Дмитро Підручний,…

2 дня ago