Український боксер середньої ваги Сергій Богачук поділився, як війна вплинула на його кар’єру.

«Коли війна почалася – не міг повірити. Це було дуже погано. Я прокинувся, мама сказала мені, що почалася війна. Подумав, що це жарт. Потім побачив новини – справді, почалася війна. У перші дні я був шокований, злий. Але потім почав допомагати людям.

Мій брат та близькі друзі наступного дня пішли до війська. Я теж кілька разів думав про те, щоб піти воювати. Але друзі сказали: «Ні, ти боксер, ти не можеш воювати, ти не солдат. Ти повинен виконувати свою роботу. Ти повинен на 100% добре виконувати її для України. Ти повинен вийти в ринг, боксувати, показати прапор України під державний гімн. Ти повинен їхати в США та боксувати».

Тепер я дуже голодний до поєдинків. Протягом 10 місяців я не мав боїв, спарингів, нормальних тренувань. Це дуже тяжко для мене. Люблю бокс, хочу тренуватися, спарингувати, битися. Коли я був в Україні, не міг цим займатися, бо ситуація була не відповідною.

Ти не можеш думати про тренування. Твої думки про погані новини. Ти думаєш не про бокс, а про сім’ю, безпеку. Україна – дуже сильна країна. Їй потрібна підтримка. Я підтримую своїх друзів, народ, країну. Що можу – я роблю для них. Кілька разів думав, що більше боксу для мене не буде. Не можу, бо моя країна закрита, війна. Я повинен допомогти своєму народу, сім’ї. Це дуже погана ситуація», – заявив Богачук у інтерв’ю World Boxing Council.