Василю Ломаченку довелося плисти човном, щоб повернутися в Україну після повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Український боксер розповів YouTube-каналу Top Rank Boxing, які в нього були переживання в перші місяці війни.

«Я ніколи не вірив, що переживу війну за життя. Це жахливо. Коли війна почалася, я був у Греції. Не міг повернутися додому, тому що всі рейси скасували. Це була довга подорож. Я полетів у Румунію. Після цього я доїхав машиною до річки, сів на човен і повернувся додому. Це був другий день війни. Наступного ранку я вирушив до військових, отримав зброю, одяг і почав готуватися до війни», – сказав спортсмен англійською.

«Ніхто не зрозуміє, поки сам не пройде через це. Важко, коли лягаєш спати, чуєш сирени і біжиш до підвалу. І ніхто не знає, як довго там доведеться бути. Цей момент змінює наше життя в країні. Коли ти доросла людина, розумієш цю ситуацію. Ти можеш пристосуватися до війни. Проте діти…», – продовжив він.

Далі боксер перейшов на російську мову.

«У перші два – три місяці захопили велику кількість міст і населених пунктів у нашій країні. І розуміння, що буде далі, не було. Проте настав момент, коли ситуація начебто почала прояснюватися, нашим військовим вдалося відбивати території. Наші військові пішли у наступ. Тоді вже стало зрозуміло, що все має скластися добре», – підсумував він.