ПСЖ та Аяччо у п’ятницю відкривали програму 12 туру чемпіонату Франції.

Чемпіон приїхав у гості до новачка еліти, який ішов у зоні вильоту. ПСЖ не міг розраховувати на дискваліфікованих Неймара та Рамоса.

Зіркова команда Гальтьє мляво провела перший тайм, але для гола вистачило одного моменту взємодії Мессі та Мбаппе. Аргентинець розрізною передачею вивів партнера на рандеву з кіпером, і Кіліан чітко реалізував свій шанс. Мбаппе повинен був робити дубль, але на 36-й хвилині примудрився зіпсувати значно простішу нагоду. Хакімі пронісся правим флангом і викотив чемпіону світу на напівпорожні ворота – жахливий удар на трибуни.

ПСЖ провів у економ-режимі і другу половину, але супернику не вдалося уникнути розгрому. Знову все вирішили Мессі та Мбаппе, які під завісу зустрічі обмінялися асистами. Особливо красивою вийшла комбінація другого гола – кілька різких передач, Кіліан знаходить Лео п’ятою, а той прибирає кіпера і спокійно вражає ворота. Згодом чемпіон світу таки оформив дубль, який дозволив йому стати лідером бомбардирських перегонів – 10 голів (у Неймара і Девіда з Лілля по 9). Натомість Мессі з 9 результативними передачами – найкращий асистент Ліги 1.

Перемога збільшила відрив ПСЖ від сенсаційного Лор’яна до 6 очок, але «мерлузові» у неділю ще зіграють проти Труа.