Захисник збірної України Віталій Миколенко пережив найгірший тиждень у своїй англійській кар’єрі в Евертоні.

Фанатський портал Goodison News виставив Віталію 3 бали з 10. «Не блискуча гра. Миколенко нічого не показав в атаці та часто втрачав м’яч. Діяв недостатньо щільно проти Альмірона, дозволяючи тому зміщуватися справа під удари», – додає автор.

І тільки авторитетне видання Liverpool Echo було лояльним (6 балів). «Надійно відіграв в обороні, тримав зону і зробив кілька виносів головою, коли Ньюкасл грав довгими передачами. А от на чужій половині йому не вдалося допомогти команді», – пише журналіст Кріс Бізлі.

Футбольна пам’ять коротка. Навесні українця називали одним з героїв, який допоміг Евертону зберегти прописку, а тепер – після двох невдалих матчів – його нещадно критикують. Неприємних слів у Twitter багато, ми обрали тільки найбільш заплюсовані коментарі:

– «Лише одна з 11 передач на загострення від Миколенка була точною. Лише одна з 6 в фінальну третину знайшла адресата. Сильно його люблю, але він нічогісінько не пропонує в атаці».

– «Миколенко мене виводить. У суботу він повинен залишитися в запасі, а Вінагре має отримати шанс»;

– «Миколенко розриває мені мозок»;

– «Миколенко – як апетитний сендвіч з яловичиною проти Ньюкасла. Так і просить, щоб його з’їли»;

– «Мені подобається Миколенко, але він просто не може бути рішенням на лівий фланг. Думаю, що позиція лівого центрального захисника може йому підійти – він в порядку в захисті, однак абсолютно нічого не дає попереду. В АПЛ потрібно показувати більше».