Збірна України з футболу отримала дуже складних суперників у кваліфікації Євро-2024. Чи є шанси у нашої національної команди, підкаже «Спорт 24».

За підсумками нещодавнього жеребкування збірна України потрапила до групи С, де змагатиметься з Італією, Англією, Північною Македонією та Мальтою. Путівки до фінального турніру отримають дві найкращі збірні кожної групи. Доля ще трьох перепусток вирішиться у стикових матчах Ліги націй, які відбудуться у березні 2024-го.

Отже, щоб потрапити на німецьке Євро-2024 «синьо-жовтим» доведеться створити справжнє футбольне диво. «Скуадра Адзурра», нагадаємо, є чинним чемпіоном континенту, а підопічні Гарета Саутгейта грали у фіналі Євро-2020, де й поступилися італійцям. Щоправда, після цього апеннінці не зуміли пробитися на ЧС-2022 у Катарі.

Та все ж саме ці дві команди справедливо вважаються фаворитами групи відбору Євро-2024. Надійний букмекер FAVBET віддає першу сходинку англійцям – коефіцієнт 1.90. Команда Роберто Манчіні, на думку фахівців, фінішує другою (2.20). А ось збірна України, швидше за все, завершить відбір на третьому місці (9.00). Македонці (75.00) і мальтійці (500) – відверті аутсайдери групи.

Відбір Євро-2024 проходитиме із березня до листопада 2023 року. Нагадаємо, що збірна України під керівництвом Петракова не пробилася на катарський Мундіаль і не змогла піднятись в еліту Ліги націй, розписавши нічию з Шотландією у вирішальному матчі.