Футбол

В скандалі в українському футболі помітили російський слід

Сьогодні, 18 жовтня, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що генеральному секретареві Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому було вручено підозру від генпрокуратури у кримінальних справах УАФ. Стверджувалося, що це трапилося сьогоднішнього ранку на пункті пропуску Рава-Руська.

Мова йде про розслідування справи про будівництво «футбольних полів Павелка».

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов уже відреагував на підозру Запісоцькому.

«Сьогоднішнього недоброго ранку, окрім підступної ракетної атаки, відбулася ще одна атака ворога — проти Української асоціації футболу.

Росіяни просто не можуть пробачити нам своєї повної спортивної ізоляції і свого недопуску до відбору на Євро-2024, що стався дякуючи наполегливій позиції президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка.

Саме з цим пов’язане сьогоднішнє незаконне утримання на кордоні України Генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького. Він разом з іншими представниками керівництва Асоціації прямував в офіційне відрядження до УЄФА.

Використовуючи своїх «козачків» в українських правоохоронних органах, спецслужби росії прагнуть помсти, тиску і блокування роботи УАФ. На жаль, але вчасно протидіяти таким «осередкам фсб» у своїх структурах в нацполіції та ОГП й досі не навчилися.

У мене особисто немає сумніву в тому, що це російське замовлення, яке тут у нас виконують гарно замасковані пішаки. Судіть самі: учора ввечері один з екс-президентів ФК, який міг мати бізнес-зв’язки із ставлениками рф на кшталт Козака-Медведчука, закликає до руйнації УАФ. А вже зранку наступного дня інший «козачок», якого звинувачували в хабарництві та зв’язках із проросійськими політиками ОПЗЖ, підписує проти співробітників УАФ незаконні клопотання.

Напевно, фабрикація звинувачень, беззмістовні папірці під виглядом процесуальних документів, за умислом агресора мають відбити в УАФ бажання займатися питаннями підготовки до проведення Чемпіонату світу-2030?! Марний розрахунок!

P.S. Юрій вже перетнув кордон і прямує до УЄФА. Наші юристи знають свою справу. Але цей випадок — дуже кричущий. Ворог дійсно атакує з багатьох фронтів одночасно», — написав Протасов у своєму Facebook.

Editor

Recent Posts

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

12 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

15 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

17 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

1 день ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

1 день ago