Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовічевич прокоментував перемогу своїх підопічних над київським Динамо

У рамках сьомого туру УПЛ гірники перемогли динамівців — 3:1. Після матчу такий результат оцінив головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевич, слова якого приводить клубна прес-служба.

— Які враження після першого у вашій кар’єрі дербі з Динамо?

— Я щасливий і гордий за те, що команда не зупиняється, що команда голодна й готова до будь-якого виклику. Футбол належить гравцям, адже саме вони ухвалюють рішення на футбольному полі. Яке я маю відношення до того, що Зубков ударом через себе забив Реалу, а потім відзначився головою і сьогодні теж забив? Футболісти ухвалюють рішення, а я можу лише пишатися ними. Хлопці дають мені мотивацію й наснагу далі працювати з ними, діставати задоволення й працювати ще старанніше. Перше класико для мене було мрією. Коли я був тренером Карпат і Дніпра-1, хотілося обіграти гранда, а тепер хочу гідно протистояти грандові. Наразі виграв найсильніший, і нас це має потішити, надати більше впевненості, проте не самовпевненості, щоб працювати так і далі.

— Ви вперше перемогли у протистоянні з Мірчею Луческу. Наскільки це важливо для вас? Перед матчем думали про персональну боротьбу?

— Можливо, моя відповідь вас не влаштує, але не я грав проти Луческу, а Шахтар грав проти Динамо. Те, що команда віддала всі сили на футбольному полі, робить мене щасливим, гордим, тому в мене команда з характером. Перші 20 хвилин була певна скутість, команда відчувала мандраж, тому що в таких відповідальних іграх ти не маєш права на помилку. Дніпро-1 зносить усе на своєму шляху, і нам треба прийняти цей виклик. Луческу — топ-тренер, він абсолютний топ, і мені як молодому тренерові хочеться повторити його досягнення, оскільки він титулований тренер, який виграв багато трофеїв. Протягом минулих ігор він мене багато чого навчив: які механізми він використовує у грі своїх команд і що треба для того, аби твоя команда була успішною. Однак я беру деякі моменти не лише від нього, а й від інших тренерів, адже ти постійно щось відзначаєш для себе. А вже через свою ідею робиш комплекс моделей гри, які ми сьогодні бачили на футбольному полі. Можна сказати, що Луческу мені допоміг удосконалити себе як тренера.