Футбол

Україна взяла реванш у Нідерландів за поразку на Євро

Збірна України з футзалу зіграла другий поєдинок в основному раунді відбору чемпіонату світу-2024.

ЧС-2024 з футзалу, кваліфікація. Основний раунд

Україна – Нідерланди – 4:2

Голи: Шотурма, 6, Корсун 10, 40, Абакшин, 12 – Бузамбу, 14, 14

У першому турі українці переграли Косово з рахунком 3:1 і посідали перше місце завдяки кращій різниці голів (у Нідерландів теж було 3 очки). З «помаранчевими» підопічні Олександра Косенка зустрічалися на чемпіонаті Європи – тоді Нідерланди виграли 3:2, а Україна зупинилася за крок до фіналу, посівши підсумкове 4 місце.

Поєдинок проти Нідерландів «синьо-жовті» розпочали відмінно, забивши тричі за 12 хвилин. Влучні удари до свого активу записали Петро Шотурма, Ігор Корсун і Данило Абакшин. Такий старт, схоже, розслабив підопічних Косенка. З інтервалом у 30 секунд «синьо-жовті» пропустили двічі. До перерви обидві команди ще мали моменти, але зупинилися на рахунку 3:2.

В середині другого тайму автор дубля у складі Нідерландів був вилучений, отримавши другу жовту. Дві хвилини в більшості «синьо-жовті» використати не зуміли. Українці у другій 20-хвилині мали більше моментів, але ледь не пропустили після переходу Нідерландів на гру з 5-ма польовими – фантастичний промах суперника буквально з метра! Все стало зрозуміло на останніх секундах після удару Корсуна в порожні ворота.

4:2 – Україна набрала 6 очок і одноосібно очолює 11 групу. У Нідерландів 3 бали, Косово з нулем.

На цій стадії кваліфікації 36 збірних розбито на 12 груп по три команди, в яких поєдинки проходитимуть удома й на виїзді. 12 переможців груп, а також 4 найкращі володарі других місць вийдуть до елітного раунду. Інші вісім володарів других місць братимуть участь у плей-офф основного раунду.

Загалом кваліфікація на ЧС-2024 триватиме більше року і пройде у 5 етапів: попередній раунд, основний раунд (групи з домашніми та виїзними матчами), плей-офф основного раунду (домашні та виїзні матчі), елітний раунд (групи з домашніми та виїзними матчами) та плей-офф елітного раунду (домашні та виїзні матчі).

Editor

Recent Posts

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

3 часа ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

15 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

17 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

20 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

1 день ago