Футбол

Реал Мадрид вдруге розгромив Шахтар у Юнацькій ЛЧ

Шахтар U-19 в рамках 4-го туру групового етапу Юнацької ліги УЄФА зазнав нищівної поразки від мадридського Реала U-19 (0:3). Звіт про матч читайте на «Футбол 24».

Шахтар здорово розпочав виступи в юнацькій ЛЧ, здобувши перемоги над РБ Лейпцигом та Селтіком. Якість футболу «гірників» при цьому виглядала дуже пристойною, тож у протистоянні з Реалом очікували на цікавий поєдинок – втім, зустріч у Мадриді завершилась виносом донеччан (1:6). Звісно ж, після такого підопічні Оскара Ратулутри бажали реваншу, та і другу позицію в групі треба було зберігати. Селтік підійшов на відстань трьох очок.

Цього разу Шахтарю вдалося уникнути розгрому в першому таймі, однак за всіма іншими аспектами картина не змінилась. Реал домінував, організувавши 44 позиційних атаки до перерви й ведучи за ударами з рахунком 11:3. Явних моментів не виникало до 20-ї хвилини, коли Фортуні зі стандарту влучив у стійку. Ще за дві хвилини рахунок було відкрито внаслідок подачі з лівого флангу та вдалого відскоку на ногу Пересу Паласіосу – той метрів з 13-ти вистрілив у правий нижній кут. 1:0.

Крім цього, двічі на ударну позицію в штрафному виривався Єрай Перес, однак його удари потягнув Твардовський. Ще кілька пострілів заблокували. В актив Шахтаря можна занести вривання Ющенка на правий край штрафного – Олександр пробив у ближній кут, але Пінейро парирував. Це сталося ще на початку зустрічі, а чогось гострішого команда Оскара Ратулутри в першому таймі не створила.

Другий тайм розпочався без замін як у кадровому плані, так і в ігровому. Підопічні Альваро Арбелоа продовжили домінувати, що вилилось у другий гол всього через 10 хвилин після старту. Гонсало Гарсія виконав проникний пас з лівого флангу на край штрафного, Єрай Перес покотив на дальню стійку, а Давід Хіменес замкнув. 0:2.

Забивши вдруге, Реал дещо заспокоївся, хоча високий пресинг мадридці не вимикали. Більшість розіграшів донеччан відбувались на власній третині поля, однак на 64-й хвилині «гірники» могли відродити інтригу – це Роспутько вирізав класну передачу на лівий кут карного майданчика під удар Пушкарьову. На жаль, Олег запустив м’яч над поперечкою.

На жаль, цей момент став останнім для Шахтаря U-19. Серія замін не допомогла донеччанам переломити хід зустрічі, а от перестановки Альваро Арбелоа спрацювали в ендшпілі. На 84-й хвилині коуч «бланкос» випустив Хулена Герреро, а на 86-й він увірвався в штрафний, обігрався зі свіжим Хуаном Гарсією й пробив повз Твардовського – 0:3.

Саме з цим рахуном матч і добіг кінця. Реал Мадрид U-19 набрав 10 очок і відірвався від Шахтаря U-19 на 4 залікових бали. «Гірники» поки що тримаються на другій позиції, однак Селтік сьогодні може наздогнати донеччан.

Editor

Recent Posts

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

10 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

10 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

11 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

16 часов ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

1 день ago