Український боксер надважкої ваги Владислав Сіренко (19-0, 16 КО) дав оцінку рішенню Міжнародної боксерської асоціації (IBA) зняти всі санкції зі спортсменів та офіційних осіб із Росії та Білорусі, а також спробі заборонити українцям виступати під своїм прапором.

«Цинізм та ірраціональність — такі форми світогляду притаманні всім росіянам, і керівник IBA не виняток.

Таке враження, що рішення IBA (і про «політичну нейтральність у боксі» – допуск російських та білоруських боксерів до міжнародних змагань, і раніше ухвалено рішення про виступ української збірної на чемпіонаті Європи серед юніорів під «нейтральним» прапором IВА, а не українським) – низька та підла помста керівника IВА, росіянина Умара Кремльова Україні та українцям за непохитність, стійкість та принциповість.

Жаль, що в IВА є люди, які підтримують цей театр абсурду. Жаль, що наші молоді атлети проходять через такі випробування і борються за право виступати під прапором своєї держави.

І дуже шкода, що така бездарна заполітизована діяльність керівництва Міжнародної асоціації боксу ставить під загрозу участь боксерів в Олімпійських іграх через потенційне виключення боксу з олімпійської програми», – написав Сіренко в Instagram.