Київське «Динамо» і фандрейзингова платформа UNITED24 підписали меморандум про співпрацю. У його межах клуб перерахує 250 тисяч фунтів стерлінгів, зібраних під час благодійних матчів, для відновлення зруйнованого відділення Чернігівської міської лікарні №3.

«Завдяки підтримці UNITED24 з усього світу МОЗ вже змогло закупити і автомобілі швидкої допомоги, і апарати ШВЛ, і багато важливого медичного обладнання.

А Чернігівська міська лікарня стане першим проектом UNITED24 з відбудови соціальної інфраструктури. І ми раді розпочинати його разом із легендарним клубом», – сказав Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України.

Повідомляється, що фінансування піде на відновлення відділення рентгенології, зруйнованого російськими ракетами. Попри пошкодження, лікарня продовжує надавати необхідну медичну допомогу пацієнтам.

На зустрічі були присутні Віталій Сівков, перший віце-президент «Динамо», Максим Радуцький, директор з розвитку «Динамо» та голкіпер столичного клубу та національної збірної України з футболу Георгій Бущан.

До слова, UNITED24 — ініційована Володимиром Зеленським фандрейзингова платформа та основне місце збору пожертв на підтримку України. За п’ять місяців роботи UNITED24 зібрано понад 190 мільйонів доларів від громадян зі 110 країн. Першим її амбасадором став наставник збірної України Андрій Шевченко.

Також додамо, що із платформою співпрацює донецький «Шахтар».