У рамках 11-го туру чемпіонату Індонезії на стадіоні «Канджурухан» у Маланзі проходив матч між «Аремою» та «Персебаєю». (2:3). Бійка після гри закінчилася трагедією, яка забрала життя 127 людей, повідомляє Reuters.

Поєдинок між командами вважається місцевим дербі, тож до нього було прикуто великої уваги з боку фанатів, які заповнили стадіон. Після фінального свистка поведінка вболівальників «Ареми» переросла в безлад і служба безпеки вивела футболістів з поля. Далі фанати вирвалися на газон і між ними та поліцією сталася сутичка. Розлючені вболівальники почали кидати в силовиків різні предмети, на що ті застосували у відповідь палиці та гранати зі сльозогінним газом.

Це викликало паніку в натовпі, величезна кількість фанатів почала розбігатися на всі боки, що спровокувало тисняву. Багато вболівальників упали і опинилися під ногами натовпу.

Після застосування поліцією сльозогінного газу у фанатів виникли проблеми з диханням, вони непритомніли і падали на газон. За даними поліції, 34 особи загинули під час тисняви ​​на стадіоні, решта жертв померла в лікарні. Серед загиблих двоє поліцейських.

Міністр безпеки країни заявив, що кількість глядачів перевищувала граничну допустимість стадіону: на матч було продано 42 тисячі квитків за місткістю 38 тисяч глядачів.

Після того, що сталося, футбольна асоціація Індонезії призупинила проведення матчів на тиждень, а також заборонила «Аремі» проводити ігри на домашньому стадіоні до кінця сезону.