25-річна російська гімнастка Анастасія Татарьова, яка є олімпійською чемпіонкою 2016 року в Ріо-де-Жанейро у груповому багатоборстві, оголосила про від’їзд із Росії до Фінляндії, де вона збирається провести відпустку.

«Був дуже складний шлях, але ми нарешті у Фінляндії. Довгоочікувана відпустка починається. Наш шлях почався ще вчора вдень, з 02:00 до 09:00 ми стояли у величезній пробці до кордону. З 09:00 до 12:00 ми були на російському кордоні, де повністю перевіряли машини і нас. Після цього вже поставили штамп щодо дозволу в’їзду. Я ніколи не бачила багато людей на кордоні.

У Фінляндії на посаді ми були лише 40 хвилин. У нас також перевірили паспорти та взяли відбитки пальців. Не вдалий час для відпустки, але він був запланований вже дуже давно», — написала Татарєва в сторіс інстаграма (визнана екстремістською організацією, діяльність на території РФ заборонена), виклавши фото з геолокацією Гельсінкі.

Минулого тижня Татарьова дала ексклюзивне інтерв’ю Sport24, в якому вона в числі іншого розповіла про Ірину Вінер і жах перед Токіо-2020: «Безхарактерним спортсменам не місце на Олімпіаді».

«Треба триматися. Зараз усі перебувають у стані страху, втрати, болю та переживання, але так хочеться думати про хороше. Давайте спробуємо подбати один про одного, підтримати та заспокоїти. Цінуйте, поважайте і любіть тих, хто з вами поруч», — написала Анастасія днями, виклавши новий пост у популярній соцмережі.