Футбол

Шахтар U-19 здобув другу поспіль перемогу в Юнацькій лізі УЄФА

В рамках 2-го туру групового етапу Юнацької ЛЧ донецький Шахтар втримав перемогу над однолітками із Селтіка (2:1). Звіт про матч читайте на «Футбол 24».

Шахтар U-19 блискуче розпочав виступ у новому сезоні Юнацької ліги, здобувши перемогу над РБ Лейпциг U-19. Підопічні Оскара Ратулутри працювали в дуже швидкому темпі, переїхавши німецьких однолітків, а Булеза ще й забив гол-шедевр. Від домашки з Селтіком U-19 очікували не менш переконливої звитяги.

Юні «гірники» провели неоднозначний перший тайм. З одного боку, шотландці створили відчутні проблеми на старті зустрічі, нав’язавши велику кількість єдиноборств, а Брукс на 19-й хвилині навіть виходив на рандеву з Твардовським – втім, переграти голкіпера під гострим кутом Адаму не вдалося. На 20-й же хвилині Твардовський потягнув сильний удар Девідсона у дальній кут.

З іншого боку, футбол Шахтаря U-19 подобався більше, а по ходу гри «помаранчево-чорні» набирали оберти. Вони працювали у високій інтенсивності, виходили з-під пресингу через пас низом і класно комбінували на чужій половині. На 24-й хвилині такий футбол приніс штрафний, з якого Лосенко пробив над поперечкою. На 25-й же донеччани святкували взяття воріт: Погорілий обігрався з Лосенком на і прострілив з лівого флангу на 11 метрів, а Ющенко замкнув точним ударом – 1:0!

Після цього гра дещо вирівнялась. Підопічні Оскара Ратулутри виглядали цікавіше, але на 39-й хвилині вони ледь не пропустили внаслідок прострілу з лівого флангу. Перехопити його ніхто не зміг, але й Рокко пробив повз порожній ближній кут. Пронесло. Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

На початку другого тайму Шахтарю U-19 вдалося подвоїти свою перевагу внаслідок подачі з кутового, яку замкнув Лосенко. М’яч влучив у Ділана Корра й влетів від нього у сітку – 2:0! Ще за дві хвилини Лосенко ледь не повторив перший гол Шведа Лейпцигу, обікравши голкіпера й покотивши м’яч у порожні ворота з дистанції, однак Андерсон встиг вибити сферу з лінії.

В останні півгодини Селтік U-19 відчутно додав у активності. Особливо небезпечно виглядав Брукс, який на 62-й хвилині класно вистрілив у дев’ятку. Твардовський парирував. Шахтар U-19 поступово сідав на власну третину поля, а Оскару Ратулутрі через травму ще й довелося знімати з гри Ющенка. Від пропущеного гола це не врятувало – на 75-й хвилині Букс замкнув подачу Саммерса з кутового. 2:1.

«Кельти» продовжили тиск, але чогось цікавішого за вривання Брукса у штрафний та зіткнення з Твардовським на 90-й хвилині шотландці не створили. «Гірники» ж ще й кілька разів підчатували суперника на контратаках – втім, завершення шкутильгало. Зрештою, команда втримала свою перевагу. Шахтар U-19 святкує другу перемогу поспіль і виходить у лідери групи F.

Editor

Recent Posts

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

10 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

11 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

12 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

16 часов ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

1 день ago