Збірна України з волейболу не змогла вперше в історії пробитися до четвірки найкращих команд на Чемпіонаті світу.

На початку зустрічі відчувався мандраж від обох команд: одні та інші помилялися у подачах. Швидше зібратися вдалося нашим хлопцям, організували собі відрив у шість очок, якого вистачило для перемоги.

У другому сеті обидва суперники довго переслідували одне одного. На ривок у три-чотири м’ячі словенців ми відповідали своїм. Так йшло майже до завершення партії. До сет-болів першими дісталися словенці. Два перших м’яча на сет наші хлопці відіграли, одначе третій Словенія, яка є однією із країн-господарок ЧС, реалізувала.

По ходу третьої партії обидві збірні також довгий час не відпускали одна одну. Але фінал сету кращим був у Словенії, яка на моральному підйомі довела справу до перемоги.

Четвертий сет став останнім у зустрічі. Перший м’яч залишився за нашими хлопцями, проте господарі після цього взяли три розіграші поспіль. Здавалося, що це початок кінця, але підопічні Угіса Крастіньша зібралися та змогли зрівняти рахунок. Однак більше одного м’яча переваги отримати нам не вдавалося. Ближче до завершення сету складалося враження, що наша команда змирилася із поразкою. Але Крастіньш під час одного з тайм-аутів зміг трохи пожвавити хлопців. На жаль, на той час розрив у рахунку був уже у сім балів – відіграти таке дуже складно. Українці зробили героїчний ривок та відіграли чотири із п’яти матч-болів, але не останній м’яч відставання.

Збірна України залишає Чемпіонат світу 2022 з волейболу. Прикро, але потрапляння до чвертьфіналу вже є найкращим результатом в історії для нашої команди.

ЧС з волейболу. Чвертьфінал
Словенія — Україна 3:1
(18:25, 26:24, 25:19, 25:23)