Збірна Росії з футболу 2022 року збирається зіграти дві контрольні ігри – з Киргизією та Іраном.

Так, на тлі усунення національної команди країни-агресора через повномасштабне вторгнення в Україну РФ немає варіантів, як проводити товариські ігри з командами навіть далеко не середнього рівня.

Як наслідок, збірна Росії з футболу 24 вересня проведе перший поєдинок цього року. Після усунення від міжнародних турнірів представники країни-агресора домовилися про спаринг із командою Киргизстану, а у листопаді – з Іраном.

Цікаво, що почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В’ячеслав Колосков в інтерв’ю пропагандистському каналу «Матч ТБ» назвав ці домовленості справжнім проривом та прикладом для решти збірних.

«Дуже добре, що опонентів знайшли. Керівники РФС молодці, що вдалося домовитися, адже потрібно не лише з національними федераціями домовлятися, а й з Азіатською конфедерацією, з ФІФА. Все ж таки ігри, навіть товариські, вимагають погодження.

Тому в РФС виконали велику роботу. Це може стати проривом та прикладом для інших збірних, що з Росією можна грати і потім буде легше домовлятися щодо проведення матчів», — заявив Колосков.

Додамо, що УЄФА продовжив «бан» клубам та збірним Росії у міжнародних змаганнях через повномасштабне вторгнення в Україну. Ще в перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну УЄФА та ФІФА усунули клуби та збірні РФ від участі у турнірах під своєю егідою. Тепер УЄФА заборонив росіянам брати участь у змаганнях і наступного сезону-2022/23.