Після 24 лютого багатьом українським спортсменам довелося змінити свою діяльність та стати на захист країни. Одним із прикладів є боксер Денис Берінчик, який без жодних вагань взяв до рук зброю.

У перші дні повномасштабного вторгнення боксер вступив до лав територіальної оборони Києва. Декілька місяців поспіль він допомагав українським військовим, зокрема, їздив на Харківщину та Сумщину.

Берінчик розповів, як змінилося його життя після повномасштабного наступу росіян, він навіть розмірковував про те, щоб закінчити кар’єру.

«Уявіть, як ви спілкуєтесь й жартуєте з друзями, а потім раптово змовкаєте. Ви не можете сказати й слова, оскільки шоковані картиною, яку бачите. Кожен будинок, кожна вулиця, кожен двір спустошено мінометами й бомбами. Місто зруйновано до нуля. Коли почалася повномасштабна війна, думав, що моїй боксерській кар’єрі кінець», – сказав боксер.

Я повинен був захищати суверенітет України і свої права. У мене лише одна Батьківщина, ми нікого сюди не запрошували, це наш дім, – наголосив Денис.