Президент Динамо Ігор Суркіс вважає, що головний тренер команди Мірча Луческу продовжить роботу, незважаючи на три поразки поспіль, включаючи розгром від Дніпра-1.

“Ці три поразки від Бенфіки та Дніпра-1 – це як якась яма. Раніше з іншими тренерами таке траплялося в історії Динамо. І мені не треба було, щоб при цьому хтось заявляв, остання це гра чи ні”. При серйозних провалах я дуже легко розлучався з тренерами і відразу їх змінював.

Щодо Мірчі Луческу, то я вважаю, що він зробив емоційну заяву. Може, таким чином він хоче підбадьорити команду, щоб вони розуміли, що він не тримається за свою зарплату, а працює на імідж Динамо, щоб підняти їх на якісний рівень. Що йому вдалося зробити, але цей рівень треба підтримувати, а не опускати. Він вважає це своєю ганьбою.

Якби це було не під час війни, то з нашими футболістами була б інша розмова. Я сподіваюся, що вони швидко візьмуться за голову і зрозуміють, що порівняно з тими, хто зараз воює на фронті, вони живуть у комфортних умовах і мають чітко виконувати свою роботу.

Можна програти – це спорт. Але їм мають аплодувати навіть після програних матчів. Тому я вважаю, що слова Мірчі – це більше емоції. Я ні на мить не сумнівався, що він продовжить свою роботу. У нього дух переможця – він так просто не піде”.

Раніше на післяматчевій прес-конференції після завершення гри 2-го туру УПЛ між Динамо та СК Дніпро-1 (0:3) Луческу заявив журналістам, що цей поєдинок може стати останнім для нього на чолі київського клубу. Після свого спічу коуч біло-синіх покинув прес-хол Арени Львів.

У серпні Динамо з Луческу вибуло з кваліфікації Ліги чемпіонів та восени представить Україну у груповому етапі Ліги Європи. Кияни двічі програли Бенфіці у раунді плей-офф кваліфікації ЛЧ.

Динамо йде на 15-му місці в УПЛ. 3 вересня команда Мірчі Луческу зіграє із Зорею в рамках 3-го туру чемпіонату України. Також кияни восени виступатимуть у груповому раунді Ліги Європи.