Українська тенісистка Марта Костюк розповіла, чому не потисла руку Вікторії Азаренко після матчу другого раунду US Open 2022.

«Я просто не думаю, що це (потиснути руку) було б правильно з мого боку з огляду на обставини, в яких я зараз перебуваю. Мені здається, я не знаю жодної людини [гравця з білорусі чи росії], яка публічно засудила б війну і дії своєї влади. Тому мені не здається, що я можу це підтримувати (таку поведінку).

Не знаю. Це був мій вибір. У нас був чудовий матч, не зрозумійте мене неправильно. Вона – великий боєць, я поважаю її як спортсменку, але це не стосується того, якою вона є людиною. Ті, хто не дивився цей матч, напевно, будуть мене критикувати і говорити: «Ось стерво, слава Богу, Віка її обіграла, вона занадто багато говорить, тому це справедливий рахунок». Але насправді ми боролися на рівних.

Якщо Азаренко хоче зі мною поспілкуватися, я досить відкрита для спілкування. Але були речі, які я сама хотіла сказати їй перед грою. Я щиро хотіла її попередити, що не тиснутиму їй руку, бо в нас не було особистої розмови, вона не говорила зі мною особисто, не говорила, що вона думає, яка її позиція, тому… Цього не було. Я не думаю, що я йтиму до неї і намагатимуся розпочати розмову», – сказала Марта.