Чоловіча збірна України з волейболу встановила нове досягнення. Українці увійшли до топ-20 команд світу.

Міжнародна федерація волейболу (FIVB) оновила рейтинг найкращих команд світу.

Після сенсаційної перемоги над Тунісом на чемпіонаті світу чоловіча збірна України вперше в історії увійшла до топ-20, посівши 19 позицію.

Найкращою командою світу визнали збірну Польщі. На другому місці опинилися французи. Трійку найкращих закрила країна-агресорка.

Завдяки перемозі над Тунісом Україна зробила крок до виходу до плейоф Чемпіонату світу. Після двох турів українська збірна йде на другому місці у своїй групі.

Після матчів другого туру становище команд у групі А таке: Сербія (2 матчі, 2 перемоги, 6 очок, різниця партій 6-0), Україна (2, 1, 3, 3-3), Туніс (2, 1, 3, 3) -3), Пуерто-Ріио (2, 0, 0, 0-6);

До плейоф ЧС-2022 вийдуть дві найкращі команди з кожної групи, а також чотири найкращі збірні серед команд, які посіли третє місце за підсумками групового раунду;

Чемпіонат світу з волейболу серед чоловіків проходить від 26 серпня до 11 вересня у Польщі та Словенії. Спочатку місцем його проведення була Росія, але через повномасштабне вторгнення до України господаря змагань було змінено. Саме замість країни-агресорки було ухвалено рішення заявити для участі на турнірі Україну.