У 2019 році «Крістал Пелас» був серйозно зацікавлений у трансфері хавбека «Шахтаря» та збірної України. За Тараса Степаненка «склярі» пропонували 8 мільйонів євро, проте трансфер так і не відбувся.

«Крістал Пелас»? Я завжди казав: якщо маю оффер, я хочу піти. Я ніколи не боявся ані ліги, ані команди. Англія мені подобалася. Коли граєш у «Шахтарі» – це дуже добрий рівень. Високий рівень. Коли граєш у Лізі чемпіонів, ти це відчуваєш.

Так, є такі команди, як «Манчестер Сіті», в які вкладають мільярди. Зрозуміло, що важко. Я в жодному разі не скажу, що «Крістал Пелас» сильніший за «Шахтар». Але ця атмосфера на трибунах, як і все відбувається. Я хотів це відчути. Я навіть не думаю, що в плані фінансів мені було б краще в Англії, ніж у «Шахтарі». Це була моя мрія відчути рівень, підготовку, трибуни. Оскільки в Україні після 2013 року, коли розпочалася війна, рівень відвідуваності впав. На «Донбас Арені» щонайменше на стадіоні 25 тисяч глядачів було. А коли виходиш на НСК «Олімпійський», а на 70-тисячний стадіон приходить тисяча глядачів, іноді навіть важко налаштувати себе.

Але тут я. І я, в принципі, щаслива людина», — сказав Степаненко на ютуб-каналі «Бомбардир».