Колишній футболіст збірної Болгарії Благой Георгієв заступився за країну-агресорку та її народ, абсурдно вважаючи їх невинними в тому, що щодня гине велика кількість українців.

Також Георгієв висловив своє негативне ставлення до усунення російських команд від єврокубків, назвавши санкції проти країни-агресорки «маячнею». Він наголосив, що «завжди буде за Росію».

«В чому винні футболісти та інші спортсмени? Я хочу поставити це запитання всім, хто ухвалює важливі рішення. Навіщо ці дурні вчинки? Так, ставлення до росіян у Європі сильно змінюється в гірший бік. Я намагаюся переконати кожну людину, з ким говорю, що російські люди ні в чому не винні. Не можна вважати росіян поганими. Я жив у Росії, знаю менталітет людей, знаю традиції. Я завжди буду за Росію», — сказав Георгієв в інтерв’ю Metaratings.ru.

Зазначимо, що абсурдні висловлювання Георгієва легко пояснити. Раніше він виступав за низку російських клубів — «Терек», «Амкар», «Рубін» та «Оренбург». Очевидно, що тривалий період у російському футболі коштував болгарину промитих мізків.