Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) розглянув апеляцію засновника та почесного президента «Агробізнесу» Олега Собуцького на пожиттєве відсторонення від футбольної діяльності.

У липні 2020 року Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ довічно усунув Собуцького від футболу через побиття арбітра Юрія Іванова після матчу Першої ліги «Агробізнес» — «Минай».

Функціонер вирішив оскаржити це рішення в CAS і той частково задовольнив апеляцію Собуцького, замінивши довічний «бан» на дискваліфікацію терміном п’ять років.

«Спортивний арбітражний суд встановив, що застосовані зі сторони УАФ санкції у вигляді довічної дискваліфікації не передбачені Дисциплінарними правилами УАФ і є неспівмірними із дійсними обставинами порушення. У зв’язку з цим CAS частково задовольнив апеляцію Собуцького О.М. та істотно зменшив період дискваліфікації до п’яти років», — йдеться в заяві на офіційному сайті «Агробізнесу».

Додамо, що зараз 50-річний президент «Агробізнесу» захищає Україну в ЗСУ. Команда з Волочиська, яка у сезоні-2021/22 грала в Першій лізі України, пропускає поточну кампанію.